Spring naar hoofd-inhoud

De activiteitencommissie

De activiteitencommissie
De activiteitencommissie (AC) van de Irisschool bestaat uit een drietal vaste leerkrachten en een afvaardiging van ouders die geheel vrijwillig het team ondersteund bij diverse activiteiten. Zo valt er onder andere te denken aan Sinterklaas, Kerstmis, Carnaval, Pasen, de avondvierdaagse en de 2-jaarlijkse schoolmusical. Tijdens de diverse activiteiten is (een deel van) de AC aanwezig voor begeleiding, ondersteuning en uitvoering.

 

Overleg, brainstorm en actie
Ongeveer 1 keer per 2 maanden komt de AC bijeen en bedenken samen leuke activiteiten die -waar mogelijk- aansluiten op de thema’s in de klas. Aan het begin van het schooljaar wordt in samenspraak met de school een activiteitenkalender opgesteld. Door het jaar heen bespreken we in grote lijnen de aankomende activiteiten en evalueren we de onlangs gehouden activiteiten. Waar nodig pakken subcommissies vervolgens de daadwerkelijke organisatie verder op en coördineren de activiteit, verzorgen inkopen en/of eventuele inhuur en zijn aanspreekpunt voor AC-hulpouders. Dit alles in nauw overleg met het schoolteam.

 

Hulp bij schoolactiviteiten gezocht

Regelmatig zijn wij op zoek naar ouders die ons willen helpen bij bepaalde activiteiten maar die geen zin en/of tijd hebben om “vast” in ons team te komen. Mocht u zich willen opgeven als hulpouder, dan kunt u uw naam, naam van uw kind(eren), telefoonnummer en e-mailadres doorgeven via ons e-mailadres (ac_irisschool@outlook.com). Iedereen die zich aanmeldt als hulpouder bij de AC ontvangt regelmatig informatie over activiteiten via whatsapp en wordt vrijblijvend uitgenodigd om te helpen. Denk hierbij aan een uurtje versieren, opruimen, lunch voorbereiden, uitdelen, kinderen begeleiden etc. Hierbij bepaalt u of u beschikbaar bent op de gewenste datum en hoeveel tijd u kunt besteden. Nog meer redenen om mee te doen: Het is een leuke manier om andere ouders te leren kennen, actief bij te dragen aan schoolactiviteiten van uw eigen kind en daar een onbetaalbare lach voor terug te krijgen. Niet alleen van uw eigen kind! Kortom, de daadwerkelijke uitvoering van de activiteiten kunnen we niet alleen, dus meld u aan!

Vragen?!

Heeft u suggesties, vragen of wilt u meer over de Activiteitencommissie weten? We zijn bereikbaar via ac_irisschool@outlook.com of benader gewoon de voorzitter van de AC Manuela Kik (ook ouder) of een van de AC-leden persoonlijk!